Integritetspolicy

Vem vi är

ElectraWorks Limited är en medlem av Entain Group av företag och detta meddelande förklarar vad dina personuppgifter används till. När vi använder termen "vi" eller "oss", inkluderar detta enheten och varumärkena (https://entaingroup.com/about/business-overview/our-brands/) samt andra företag inom Entain Group.

Vi har förbundit oss att skydda dina personuppgifter när du använder våra tjänster via vår webbplats och mobilapplikation och tar dina uppgifters säkerhet på stort allvar. Vi har strikta säkerhetsåtgärder på plats för att skydda dina personuppgifter som inkluderar robusta säkerhetsrutiner. Om du känner oro för hur vi behandlar eller skyddar dina personuppgifter eller vill kontakta oss om någon del av denna policy, kan du kontakta oss via kontaktuppgifterna längst ner i detta meddelande.

Detta dataskyddsmeddelande bör läsas tillsammans med vårt meddelande om cookies, alla meddelanden eller villkor som finns i butikerna och vår webbplats användarvillkor/villkor.

Uppgifter som vi samlar in om dig

Vi samlar in uppgifter om dig från följande källor:

  • När du registrerar ett konto hos oss
  • När du besöker vår webbplats eller våra sociala mediesidor
  • Genom enkäter som du fyller i
  • När du kommunicerar med oss (via e-post, post, telefon, i butik eller via chatt eller sociala medier)
  • När vi analyserar din interaktion med oss
  • Från våra andra koncernföretag av interna skäl, främst för affärs- och driftsändamål
  • Från cookies och spårningsenheter på dina enheter där du har tillåtit att de används
  • Från tredje parts databaser för att uppfylla våra juridiska och rättsliga skyldigheter
  • Från online-säljare och tjänsteleverantörer som exempelvis finansiella och delade likviditetstjänster, samt från kundlistor som lagligt köpts av tredjepartssäljare, förhandsgodkännande från dig.

Vad vi använder dina personuppgifter till

Vad vi använder dina personuppgifter till

Typiska personuppgifter

Ytterligare information

Syfte

Tillhandahållande av produkter eller tjänster

  • Ditt namn, hem- eller e-postadress, telefonnummer eller online-identitet eller annan kontaktinformation som du ger oss
  • Ditt födelsedatum, kön
  • Inloggningsinformation
  • Information om speltransaktioner och betalningsmetoder

För att uppfylla våra skyldigheter som följer av avtal som ingåtts mellan dig och oss och förse dig med information, produkter och tjänster som du begär från oss, inklusive information om ändringar på vår webbplats, tjänster eller våra villkor och policyer.

  • Uppfyllande av avtal
  • Lagliga skyldigheter

Kundtjänstärenden

  • Namn, online-identitet, spelar-ID
  • Kontaktinformation
  • Kontonoteringar och kommunikation, samtalsinspelningar
  • Information om speltransaktioner och betalningsmetoder
  • IP-adress, MAC-adress, enhetstyp, appar

För att tillhandahålla kundservice, svara på dina frågor eller hantera dina klagomål eller problem.

  • Uppfyllande av avtal

Uppfylla våra juridiska och rättsliga skyldigheter

  • Namn, nätidentitet, spelar-ID, kontaktinformation
  • Spel som spelats, satsningar, vinster och förluster, insättningar och uttag, betalningsmetoder
  • Nätbilder av spel och skärmdumpar
  • IP-adress, MAC-adress, enhetstyp, appar

För att fullgöra våra lagliga och rättsliga skyldigheter och skyldigheter som inkluderar (men är inte begränsade till) spellagen samt ansvar för ansvarsfullt spelande, penningtvätt, bedrägeri- & terrorismbekämpningslagar. Detta kan inkludera elektroniska metoder för att identifiera dig, till exempel genom användning av cookies och bilder på online-spel

  • Laglig skyldighet
  • Skydda de registrerades och andras vitala intressen
  • Utförande av en uppgift som utförs i allmänhetens intresse
  • Legitima intressen för att skydda vår verksamhet, vår personal och våra kunder

Identitetskontroller, åldersverifiering och ansvarsfullt spelande

  • Namn, nätidentitet, spelar-ID, kontaktinformation, födelsedatum och kön
  • Inloggningsinformation, webbplatser och besökta webbsidor
  • Information om speltransaktioner och betalningsmetoder
  • IP-adress, MAC-adress, enhetstyp, appar, plats
  • Historisk kommunikation och kontonoteringar, samtalsinspelningar
  • Information om kunders välbefinnande
  • Bilder och selfies

För att uppfylla vårt ansvar för ansvarsfullt spelande (som att registrera spelare som självutesluter sig och där vi tror att en kund har ett spelproblem). 

För att kolla eller validera din identitet, ålder och skydda dina uppgifter

Det kan omfatta elektroniska metoder för att identifiera dig, som med hjälp av cookies

  • Uppfyllande av avtal
  • Laglig skyldighet
  • Skydda de registrerades och andras vitala intressen
  • Utförande av en uppgift som utförs i allmänhetens intresse

Genomföra undersökningar, tävlingar och kampanjer

  • Namn eller nätidentitet
  • Kontaktuppgifter, hemadress, e-post eller telefonnummer
  • Kontaktpreferenser
  • Svar på undersökningar, klickningar på reklam, föredragna produkter, din feedback

För att bjuda in dig att delta i tävlingar, för att ge oss feedback om dina upplevelser, delta i kampanjer eller att hålla dig informerad om produkter och tjänster som kan vara av intresse för dig.

För att mäta eller förstå hur effektiv vår reklam till dig och andra är, och för att leverera relevant reklam till dig.

Du kan när som helst avregistrera dig från att få direktmarknadsföringskommunikation. 

  • Legitima intressen för att förstå våra kunders åsikter och uppmuntra till ökad interaktion med våra kunder

Livsstil och demografisk insikt och profilering

  • Kontaktpreferenser
  • Svar på undersökningar, klickningar på reklam, föredragna produkter, din feedback
  • Intressen och vanor

För att skapa en profil av dig, dina preferenser och dina vanor för att bättre förstå dina intressen och hur du spelar. 

  • Laglig skyldighet
  • Legitima intressen

Förbättra våra tjänster och se till att våra system är säkra och uppdaterade

  • Spelar-ID
  • Inloggningsinformation, webbplatser och besökta webbsidor
  • Spelade spel,
  • IP-adress, MAC-adress, enhetstyp, appar, plats
  • Hur du använder mobilapplikationer och webbplatser

För att säkerställa att innehåll från webbplatsen presenteras på det mest effektiva sättet för dig och din dator, underhålla och förbättra våra produkter och tjänster, optimera affärsprocesser, säkerställa integriteten i våra system och hantera vår IT-egendom, genomföra kvalitetssäkring, stödja effektiv ledning av vår personal, analysera webbsidornas eller kampanjernas prestanda och tillhandahålla innehåll som är relevant för dig

  • Legitima intressen för att säkerställa att vår kommunikation med kunder är lämplig, fungerar och är effektiv.

Förebyggande och upptäckt av brott

Förebyggande av förlust

Skydda personal och kunder

  • Namn, nätidentitet, spelar-ID, kontaktinformation
  • Inloggningsinformation, webbplatser och besökta webbsidor
  • Spel som spelats, satsningar, vinster och förluster, insättningar och uttag, betalningsmetoder
  • Nätbilder av spel, videobilder och skärmdumpar
  • IP-adress, MAC-adress, enhetstyp, appar, plats
  • Riskvärden, profilklassificeringar
  • Historisk kommunikation och kontonoteringar

För att förhindra eller upptäcka brott, bedrägeri, stöld eller förlust riktat mot vårt företag och våra kunder och förhindra användning av otillbörliga metoder på våra webbplatser eller potentiellt brott mot våra allmänna villkor och tillämplig lag.

För att skydda vår personal och andra individer från skada eller förlust.

Detta kan innefatta övervakning av nätaktivitet, elektroniska metoder för att identifiera dig, till exempel genom användning av cookies, dina nättransaktioner och betalningar.

  • Utförande av en uppgift som utförs i allmänhetens intresse
  • Legitima intressen för att skydda våra kunder, företag och arbetstagare.

Företagsförsäljning, förvärv och rättigheter 

  • Namn, nätidentitet, spelar-ID, kontaktinformation
  • Inloggningsinformation, webbplatser och besökta webbsidor
  • Spel som spelats, satsningar, vinster och förluster, insättningar och uttag, betalningsmetoder
  • IP-adress, MAC-adress, enhetstyp, appar, plats
  • Riskvärden, profilklassificeringar
  • Historisk kommunikation och kontonoteringar 

För att utöva eller försvara rättsliga anspråk eller förvärva eller sälja ett företag

  • Legitima intressen för att skydda och försvara vår verksamhet

Mycket av informationen vi samlar in om dig krävs för att uppfylla våra lagliga och regelmässa skyldigheter, som spellagstiftning eller andra tillämpliga lagar, men vi kommer att be om ditt samtycke innan insamling, användning eller avslöjande av personlig information, såvida inte en undantag gäller.

Vi kan också lagra mer känsliga personuppgifter om dig som kan komma direkt från dig, från andra källor enligt beskrivningen ovan eller från beslut vi har fattat om dig (t.ex. uppgifter gällande ansvarsfullt spelande).

Vissa av dessa beslut eller åtgärder vi kan vidta för att hantera ditt konto eller uppfylla våra juridiska skyldigheter kan involvera helt automatiserade beslut.  Vi kommer dock alltid att förse dig med kontaktuppgifter där du kan be om en översyn av beslutet eller få ytterligare information från oss.

Vem vi delar dina uppgifter med

Vi kan behöva dela personlig information med andra organisationer för att säkerställa att vi uppfyller våra juridiska skyldigheter, där vi behöver stöd för att uppfylla dina behov eller våra avtalsförpliktelser eller där det är tillåtet eller krävs enligt tillämplig lag. Dessa andra parter är vanligtvis:

  • affärspartners, leverantörer och underleverantörer för att fullgöra ett avtal som vi ingår med dem eller dig
  • våra samarbetspartner och utvalda tredje parter om du uttryckligen har valt att inte ta emot marknadsföring från oss/tredje part, om du har spärrats eller självuteslutit dig, i vilket fall vi kan dela borttagningslistor med våra affiliates och utvalda tredje parter för att säkerställa att du får inte oönskad marknadsföring
  • medlemmar i Entain-koncernen och tredjepartsleverantörer och tjänsteleverantörer för något av de syften som anges i tabellen ovan; tredjepartsleverantörer och tjänsteleverantörer i den utsträckning de hjälper Entain-koncernen med dess juridiska/rättsliga skyldigheter, t.ex. tillhandahållare av tjänster avseende penningtvätt, bedrägeri, verifiering osv.
  • utvalda tredje parter så att de kan kontakta dig med information om de tjänster som de tillhandahåller, när du uttryckligen har valt/samtyckt till att dina personuppgifter lämnas ut för dessa ändamål
  • analys- och sökmotorleverantörer som hjälper oss att förbättra och optimera vår webbplats och andra utvalda tredje parter
  • andra tredjepartsorganisationer som ber om, uppmuntrar till eller samlar feedback och andra synpunkter online om dina erfarenheter hos oss för att hjälpa oss att förbättra och optimera våra tjänster;
  • banker, kreditkortsföretag och relevanta organ som kan dela dina uppgifter med tredje part i syfte att utreda och skydda mot att minderåriga spelar, bedrägliga, kriminella eller misstänkta aktiviteter eller säkrare spel (eller andra aktiviteter som vi förbundit oss att utreda och skydda mot enligt lag, reglering eller vägledning ) eller om vi har anledning att tro att du har deltagit i en sådan aktivitet
  • våra tillsynsmyndigheter, brottsbekämpande eller bedrägeribekämpande organ, våra juridiska rådgivare, domstolar, tillämpliga oberoende domstolstjänster och pokerorganisationer och alla andra auktoriserade organ, i syfte att utreda faktisk eller misstänkt brottslig verksamhet, upprätthålla beteendestandarder i poker eller andra reglerande eller juridiska frågor.

Vi kan dela dina personuppgifter med andra medlemmar i Entain-koncernen.  Vi kommer inte att dela dem med andra tredjepartsorganisationer om du inte uttryckligen har valt/samtyckt till utlämnande av dina personuppgifter för dessa ändamål.

Vi kan också lämna ut dina personuppgifter till tredje part under följande omständigheter:

  • i händelse av att vi överväger att sälja eller köpa en verksamhet eller tillgångar, i vilket fall vi kommer att lämna ut dina personuppgifter till potentiella säljare eller köpare av sådan verksamhet eller tillgångar
  • i händelse av en insolvenssituation (t.ex. administration eller avveckling) av Entain Group plc, eller av en registeransvarig eller någon av dess koncernenheter
  • om vi, eller i huvudsak alla våra tillgångar, förvärvas av en tredje part, i vilket fall de personuppgifter som vi har om våra kunder kommer att vara en av de överförda tillgångarna
  • för att genomdriva eller tillämpa våra användarvillkor för webbplatsen
  • för att skydda våra, vår personals, våra kunders eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet.  Detta inkluderar att utbyta information med andra företag och organisationer (inklusive, utan begränsning till, andra speloperatörer och lokal polis eller andra lokala brottsbekämpande myndigheter) i syfte att säkerställa personalens och kunders säkerhet, förebygga brottslighet, bekämpa bedrägerier och minska kreditrisken
  • om vi är skyldiga att lämna ut eller dela dina personuppgifter för att uppfylla lagliga skyldigheter eller lagkrav, eller på annat sätt för att förhindra eller upptäcka bedrägeri eller brott
  • när vi kontrollerar din identitet när du först blir kund delar vi information med kreditupplysningsbyråer och detta kommer att lämna ett “ytligt” fotavtryck i din kreditfil. Ytterligare information om hur dessa byråer sparar och använder din information finns på deras relevanta webbplatser och
  • Om du har självuteslutit dig från spel kan vi dela denna information med våra tillsynsmyndigheter eller andra företag inom vår bransch när vi anser att det är viktigt att stödja din uteslutning.

Uppfylla våra skyldigheter för ansvarsfullt spelande

  • Vi tar ansvarsfullt spelande mycket seriöst på Entain. Vi kan dela dina uppgifter över alla våra varumärken i Entain-koncernen, och om så krävs med andra organisationer för att uppfylla våra åtaganden för ansvarsfullt spelande.
  • Vi har en moralisk skyldighet att identifiera dem som lider av spelande så tidigt som vi kan och hjälpa dem att sluta spela genom att sätta vissa gränser på konton. Detta kan omfatta insättningsgränser, produktgränser, begränsning av ett kontos förmåga att spela vissa produkter/tider/perioder För att uppfylla dessa skyldigheter analyserar vi kundernas transaktioner och utvärderar beteende eller finansiell status för alla våra produkter och varumärken, vilket kan leda till att vi fattar beslut om dina konton.
  • Vi tittar också ständigt på innovativa sätt att hjälpa till att upptäcka spelare som kan vara på väg mot svårigheter och identifiera dem digitalt. Detta innebär att vi kan använda system som identifierar kunder (såsom cookies på spelarens enheter eller bilder som skickats av dig) och internt har vi utvecklat system för att förstå ditt spelande för att bättre kommunicera eventuella risker som rör din aktivitet.

I alla dessa fall kan du vara säker på att vi tar våra skyldigheter på allvar för att hjälpa kunder att spela ansvarsfullt och skydda dina personuppgifter.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Typ av uppgifter

Typisk lagringstid

Information

Inspelningar av kundsamtal

Tre år

En förlängd lagringsperiod kan tillämpas från fall till fall

Kunduppgifter

(lagringsperiod som börjar från det datum du begär att ditt konto stängs eller ditt konto blir inaktivt)

7 år

Vi kommer endast att fortsätta att spara personuppgifter relaterade till ditt konto som tillåts enligt dataskyddslagstiftningen (i) där vi följer ett juridiskt krav enligt spel- eller skattelagstiftningen att behålla dina uppgifter; och (ii) att utöva eller försvara våra juridiska rättigheter

Om du registrerar dig under självavstängningssystemet, samtidigt som din självavstängning kan ha en kortare varaktighet, kommer en registrering av detta att sparas längre som en del av din kundprofil.

Ovanstående lagringsperioder kan förlängas om det till exempel krävs för att uppfylla en specifik lagstadgad skyldighet, utreda ett brott, hantera ett anspråk eller lösa ett klagomål.

Platser dit vi kan skicka dina personuppgifter

Då och då kan tjänsteleverantörer, medlemmar i Entain-gruppen och organisationer som vi arbetar med, finnas utanför din jurisdiktion i länder som inte har samma standarder för skydd av personuppgifter. Dina personuppgifter kan överföras till och behandlas i dessa länder, inklusive EES, Gibraltar, Storbritannien, Indien eller annat tredje land när tjänsterna kräver det. Personuppgifter som behandlas och lagras i ett annat land kan bli föremål för avslöjande eller åtkomstförfrågningar från regeringar, domstolar eller brottsbekämpande eller tillsynsmyndigheter i det landet i enlighet med dess lagar. Vänligen kontakta oss på e-postadressen nedan om du har några specifika frågor angående internationella överföringar.

Vi kommer också att se till att våra tjänsteleverantörer ingår överensstämmande avtal om behandling med oss för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning.

Säkerhet

Vi tar efterlevnad av säkerhetsbestämmelser, standarder, riktlinjer och integritetslagar på största allvar och implementerar säkerhetsåtgärder som hjälper till att upprätthålla konfidentialitet, integritet och tillgänglighet för personuppgifter. Vi vidtar rimliga organisatoriska, tekniska och administrativa åtgärder för att skydda kundens personuppgifter från obehörig åtkomst, ändring, avslöjande eller förstörelse.

Som företag har vi säkra datacentra som skyddas av brandväggar, certifierade krypterade webbplatser och vi är ISO27001:2013-certifierade. Vi vidtar också åtgärder för att säkerställa att våra dotterbolag, agenter, samarbetspartners och leverantörer använder tillräckliga säkerhetsnivåer i hela verksamheten.

Där vi har gett dig (eller där du har valt) ett lösenord som gör att du får tillträde till vissa delar av vår webbplats, är du ansvarig för att hålla detta lösenord konfidentiellt. Vi ber att du inte delar ett lösenord med någon.

Tyvärr är överföringen av information via internet inte helt säker och inga säkerhetsåtgärder kan ge ett absolut skydd. Även om vi kommer att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera säkerheten för dina uppgifter som överförs till vår webbplats; all överföring sker på egen risk. Vi kan inte garantera säkerheten för någon information du lämnar till oss.

Cookies

Vi använder cookies för olika ändamål, inklusive att göra din upplevelse av vår webbplats bättre. Du får mer information om vår användning av cookies i vårt cookie-meddelande.

Marknadsföringskommunikation och dina val

När vi först samlar in dina personuppgifter ber vi dig berätta hur du vill få information om våra andra produkter och tjänster i framtiden. Det kommer normalt att ske med hjälp av kryssrutor på formulär eller webbplats och du kan avregistrera dig när som helst.

Vad är "avregistrering"?

Avregistrering avser flera metoder som individer kan använda för att undvika att få oönskad produkt- eller tjänsteinformation. Denna möjlighet är vanligtvis förknippad med direktmarknadsföringskampanjer som telemarketing, e-postmarknadsföring eller direktreklam.

*Tänk på att "avregistrering" inte kommer att förhindra viktig kundkorrespondens, t.ex. satsnings- eller kontokorrespondens.

Hur kan jag avregistrera mig från marknadsföringskorrespondens?

Om du inte vill få några erbjudanden, kampanjer, information om evenemang och skräddarsydd kommunikation baserat på din kontoaktivitet, kan du begära att du inte kontaktas genom att:

  • använda alternativet avregistrera i all marknadsföringskommunikation som du får
  • ändra dina preferenser i dina kontoinställningar
  • kontakta vår kundsupport.

Vilka uppgifter behöver ni från mig?

Om du kontaktar oss skulle vi behöva så mycket av följande som möjligt för att säkerställa att du inte får ytterligare oönskad korrespondens

  • Ditt fullständiga namn
  • Ditt kontonummer eller användarnamn
  • Hur vi kontaktade dig, dvs. e-post, SMS eller inlägg
  • Mobilnumret eller e-post-/postadressen som vi kontaktade dig på
  • Mobilnumret eller e-postadressen som meddelandet kom ifrån
  • Datum och tid då du kontaktades
  • En kopia av meddelandet som du fick (t.ex. skärmdump eller ett vidarebefordrat e-postmeddelande till vårt kundtjänst)

Dina rättigheter

Beskrivning av rättighet

Rätten att ha tillgång

Du har rätt att få tydlig, transparent och lätt förståelig information om hur vi använder din information och dina rättigheter.

Rätten att bli informerad

Rätt att få tillgång till de personuppgifter som vi har om dig.

Rätt till rättelse

Rätt att kräva att vi korrigerar eventuella felaktiga personuppgifter som vi har om dig, om de är felaktiga.

Rätt att dra tillbaka samtycke

Rätt att dra tillbaka ditt samtycke, om vi förlitar oss på det för att använda dina personuppgifter (till exempel för att ge dig marknadsföringsinformation om våra tjänster eller produkter) Tänk på att om du återkallar samtycke som krävs för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster, kommer vi inte att kunna tillhandahålla dem till dig.

Rätt att lämna in klagomål

Du har rätt att klaga till oss eller till relevant datatillsynsmyndighet

Kontakta oss eller vårt dataskyddsombud

Om du har frågor om detta meddelande eller vill ha mer information om dina rättigheter, inklusive att utöva dem, kan du kontakta oss på något av följande sätt:

via e-post: dataprotection@entaingroup.com

Vårt dataskyddsombud kan också kontaktas på ovanstående adress eller via e-post dataprotectionofficer@entaingroup.com.

Vi tar gärna emot frågor, kommentarer och en eventuell förfrågan gällande denna integritetspolicy.

Ändringar i denna policy

Eventuella framtida ändringar av denna integritetspolicy kommer att publiceras på den här sidan och vid behov meddelas dig via e-post. Återvänd ofta för att se eventuella uppdateringar av eller ändringar i denna integritetspolicy.
Denna policy har senast granskats och uppdaterats: Februari 2022.