W jaki sposób mogę zamknąć/zablokować konto?

Masz dwie możliwości - możesz zamknąć konto lub zrobić sobie określoną przerwę od gry. Prosimy dobrze rozważyć powody zamknięcia konta.

  1. Jeśli uważasz, że masz problem z hazardem lub czujesz, że istnieje takie ryzyko, przejdź na swoje konto i zapoznaj się z informacjami na temat samowykluczenia. Masz dwie opcje do wyboru:

    • Przerwa na czas określony: Jeśli zdecydujesz się na tę opcję, Twoje konto zostanie automatycznie otwarte po upływie określonego czasu.
    • Samowykluczenie na czas nieokreślony: zostaniesz wykluczony/a z gier hazardowych na czas nieokreślony. Jeśli uznasz, że chcesz ponownie korzystać z naszych usług, masz możliwość aktywacji konta przez kontakt z naszym działem obsługi klienta.

    W przypadku blokady na czas nieokreślony nie będziesz mógł korzystać z konta w naszym serwisie przed upływem wybranego okresu lub minimum 6 miesięcy od dobrowolnego wykluczenia.

  2. Jeśli chcesz zamknąć konto z innych powodów, zapraszamy na stronę blokady usług. Możesz tam zablokować dostęp do jednego lub kilku oferowanych produktów i masz do dyspozycji następujące opcje:

    • Blokada na czas określony: Jeśli zdecydujesz się na tę opcję, wybrane usługi zostaną automatycznie odblokowane po upływie określonego czasu.
    • Blokada na czas nieokreślony: dostęp do wybranych lub wszystkich produktów zostanie zablokowany na czas nieokreślony.

    W każdej chwili można ponownie otworzyć wszystkie zamknięte produkty na stronie zamknięcia usługi (należy pamiętać, że klienci z Wielkiej Brytanii mogą ponownie otworzyć zamknięte produkty dopiero po upływie 24 godzin).

Pamiętaj:

Zarówno w przypadku samowykluczenia z gry, jak i w przypadku blokady określonych usług, musisz liczyć się z tym, że:

  • Nie będziesz mógł już grać na prawdziwe pieniądze.
  • Jeśli zablokujesz wszystkie dostępne usługi lub zdecydujesz się na samowykluczenie z gry, nie będziesz mógł dokonywać wpłat.
  • W przypadku samowykluczenia z gry nie będziesz mógł zmienić danych, podanych na Twoim koncie.
  • We wszystkich przypadkach będziesz miał możliwość dokonania wypłat ze swojego konta.

Niezależnie od tego, czy to Ty dokonasz blokady konta, czy zostanie ona nałożona przez nasz dział obsługi klienta, Twoje dane nie zostaną wykasowane. Ze względu na wymagania prawne oraz nasze bezpieczeństwo musimy przechowywać te dane przez okres określony prawem, w wyniku możliwości wystąpienia konieczności udostępnienia ich organom egzekutywy, użycia ich w przypadku sporów prawnych oraz ujawnienia ich sądom oraz organom administracji publicznej. Po upływie tego czasu, użytkownicy mogą zlecić usunięcie ich danych z systemu. Po zablokowaniu konta, nie będziesz mógł ponownie zarejestrować się w serwisie partypoker.