Vanliga frågor om eps

1. Vad är eps?
  2. Vilka banker godkänner insättningar med eps?
  3. Jag har inte något bankkonto hos dessa banker?
  4. Vem kan använda Eps?
  5. Hur fyller jag på mitt konto med eps?
  6. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?
  7. I vilken valuta debiteras mitt bankkonto?
  8. Uppbärs några avgifter när man använder eps?
  9. Kan jag göra en utbetalning till eps?
  10. Eftersom jag delar min eps-kortinformation, kan pengar debiteras från mitt bankkonto utan min vetskap?

1. Vad är eps?

eps (e-payment standard) har utvecklats av österrikiska banker, det österrikiska finansministeriet (BMF) och den österrikiska regeringens CIO (Chief Information Office). eps tillåter att köpare genomför betalningar via sina nätbankapplikationer och finns tillgänglig dygnet runt, oberoende av bankens öppningstider.

2. Vilka banker godkänner insättningar med eps?

Följande banker godkänner eps:

• RAIFFEISEN Bankengruppe
  • Bank Austria Creditanstalt
  • Bankhaus Carl Spangler & Co. AG
  • BAWAG P.S.K GRUPPE
  • Erste Bank und Sparkassen
  • Gartnerbank
  • Hypo Alpe-Adria-Bank International AG
  • HYPO Investmentbank AG
  • Hypo Tirol Bank AG
  • Immo-Bank
  • Niederosterreichische Landesbank-Hypothekenban
  • Vorarlberger Landes-und Hypothekenbank AG
  • Volksbanken
  • Investkredit Bank AG

3. Jag har inte något bankkonto hos dessa banker?

För tillfället kan du endast använda eps med ovannämnda banker. eps förhandlar dock med ytterligare banker och fler kommer att sättas på listan i framtiden.

4. Vem kan använda Eps?

Eps är endast tillgänglig för kunder med konto hos de banker som nämndes i fråga 2.

5. Hur fyller jag på mitt konto med eps?

För att göra en insättning med eps, följ stegen nedan:

1. Logga in på ditt konto.
  2. Besök kassan och välj ''Insättning''.
  3. Du kommer nu att se eps-logotypen. För att välja detta insättningsalternativ klickar du bara på ikonen.
  4. Ange eller välj ditt insättningsbelopp och bonuskod (om du har en sådan) och klicka på "Insättning".
  5. Du tas nu vidare till eps.
  6. Välj din bank från listan.
  7. Du kommer nu att tas till vald bank där du loggar in.
  8. Godkänn transaktionen.
  9. Du tas tillbaka till kassan.
  10. På nästa skärm får du ett bekräftelsemeddelande. Klicka på "OK". Detta tar dig tillbaka till kassan.

6. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?

Pengarna överförs omedelbart till ditt konto.

7. I vilken valuta debiteras mitt bankkonto?

Ditt bankkonto debiteras i euro.

8. Uppbärs några avgifter när man använder eps?

Vi uppbär inte någon avgift för insättningar med eps. Kontakta din bank för mer information om eventuella avgifter.

9. Kan jag göra en utbetalning till eps?

eps är för tillfället endast tillgängligt som insättningsalternativ.

10. Eftersom jag delar min eps-kortinformation, kan pengar debiteras från mitt bankkonto utan min vetskap?

Du har full kontroll över beloppet som du överför från och till ditt.

Ditt konto kommer inte att debiteras tills du godkänner transaktionen. Vi kan inte godkänna transaktioner på dina vägnar.