Vanliga frågor om SOFORT Banking

1. Vad är SOFORT Banking?
  2. Hos vilka banker kan jag göra inbetalningar via SOFORT Banking?
  3. Vad händer om jag inte har något bankkonto hos någon av de bankerna?
  4. Måste jag ha ett konto hos SOFORT Banking för att kunna sätta in pengar?
  5. Hur fyller jag på mitt konto via SOFORT Banking?
  6. Kostar det något att använda SOFORT Banking?
  7. Hur lång tid tar det innan pengarna finns på mitt konto?
  8. Kan jag få pengar utbetalade till SOFORT Banking?
  9. Är det säkert att använda SOFORT Banking?
  10. Vilka valutor kan jag använda för transaktioner via SOFORT Banking?

1. Vad är SOFORT Banking?

SOFORT Banking är ett nytt TÜV-certifierat system för betalningar online. Systemet baseras på välkända internetbaserade system med PIN/TAN-kod och garanterar snabb och säker hantering av ditt onlineköp. Tjänsten är snabb och säker och en enkel lösning för betalningar på nätet.

2. Hos vilka banker kan jag göra inbetalningar via SOFORT Banking?

Klicka på länken för att se vilka banker som kan anlitas för betalningar via SOFORT Banking.

3. Vad händer om jag inte har något bankkonto hos någon av de bankerna?

För närvarande kan du bara använda SOFORT Banking hos angivna banker. SOFORT Banking förhandlar med andra banker och fler kommer att anslutas till tjänsten längre fram.

4. Måste jag ha ett konto hos SOFORT Banking för att kunna sätta in pengar?

Nej. Det enda som krävs är ett bankkonto hos någon av bankerna som listas i fråga 2 (och pengar på kontot såklart).

5. Hur fyller jag på mitt konto via SOFORT Banking?

1. Logga in på ditt konto.
  2. Gå till kassan och välj Inbetalningar.
  3. SOFORT Banking-logotypen visas. Klicka på ikonen för att göra en inbetalning.
  4. Ange belopp och eventuell bonuskod.
  5. Du skickas nu vidare till SOFORT Banking.
  6. Ange kontoinnehavarens namn, kontonummer, clearingnummer och eventuella kommentarer.
  7. Logga in på din internetbank.
  8. Bekräfta beloppet genom att ange TAN-kod (transaktionsnummer).
  9. Du får en bekräftelse och kommer sedan tillbaka till kassan.

6. Kostar det något att använda SOFORT Banking?

Det kostar ingenting att göra inbetalningar med SOFORT Banking.

7. Hur lång tid tar det innan pengarna finns på mitt konto?

Pengarna överförs omgående till ditt konto.

8. Kan jag få pengar utbetalade till SOFORT Banking?

SOFORT Banking kan för närvarande bara användas för inbetalningar.

9. Är det säkert att använda SOFORT Banking?

Ja. SOFORT Banking är en säker betalningsmetod. Kombinationen av transaktionsövervakning, SMS-verifiering och specialistkompetens inom bedrägeribekämpning gör SOFORT Banking till en helt säker betalningsmetod för betalningar online.

10. Vilka valutor kan jag använda för transaktioner via SOFORT Banking?

Du kan bara använda SOFORT Banking för transaktioner i EUR.