Vanliga frågor om INSTADEBIT

1.What is iDebit?
2.Hur funkar det?
3.Vem kan använda iDebit?
4.Vilka länder/banker samarbetar med iDebit?
5.Vad händer om jag inte har onlinebank?
6.Varför behöver ni mitt födelsedatum?
7.Hur kan jag kontrollera mina iDebit-överföringar?
8.Hur kan jag få reda på om jag är nära min överföringsgräns?
9.Hur ändrar jag mina personuppgifter?
10.Hur stänger jag mitt iDebit-konto?
11.Måste man betala avgifter? / Kostar det att använda iDebit? / Vilka avgifter tas för att använda iDebit?
12.Kan jag välja från vilket bankkonto pengarna ska tas?
13.Kan jag betala för mitt inköp från två olika bankkonton?
14.Hur kan jag se inköp via iDebit på mitt kontoutdrag?
15.Hur kan jag använda pengar på mitt iDebit-konto för att betala för inköp gjorda hos handelspartners?
16.Hur kan jag annullera betalningar till iDebit?
17.Vad händer om handelspartnern inte levererar sina varor/sin tjänst som jag köpt via iDebit?
18.Vad ska jag göra om jag vill ge tillbaka/ersätta mitt inköp?
19.Hur tar jag ut pengar från mitt konto?*Funktionen inte möjlig i alla länder
20.Hur registrerar jag mitt bankkonto? *Inte nödvändigt i alla länder
21.Hur länge dröjer det innan jag får den uttagna summan?

1.Vad är iDebit?
iDebit är ett säkert online betalningssätt som låter dig betala för inköp via onlinebank.

2.Hur funkar det?
iDebit ger dig chansen att göra betalningar till handelspartners direkt från ditt online-bankkonto. Registrera ett konto nu eller testa produkten som gäst och logga sedan in till din bank med samma användarnamn och lösenord du använder till din onlinebank för att bekräfta överföringen. Dina bankuppgifter är säkra hos dig och din bank. Ingen personlig information ges till din handelspartner.

3.Vem kan använda iDebit?
För att kunna använda iDebit måste du vara 18 eller äldre och ha ett bankkonto med onlinebank-funktion hos en av våra partnerbanker.

4.Vilka länder/banker samarbetar med iDebit?
iDebit finns just nu för dessa länder/banker.

5.Vad händer om jag inte har onlinebank?
Vänligen ta kontakt med din bank för att få tillgång till onlinebank.
Kan jag börja använda iDebit genast? / Behöver jag ett iDebit konto? / Behöver jag ett iDebit konto innan jag kan göra ett inköp hos en handelspartner?
Du kan börja använda iDebit genast. Du behöver inte registrera ett konto innan och du kan testa produkten som gäst. Om du vill kan du registrera dig för ett iDebit konto snabbt och enkelt längst upp på denna sida.

6.Varför behöver ni mitt födelsedatum?
Vi använder ditt födelsedatum för att verifiera din identitet. Detta skyddar din säkerhet och förhindrar att personer under 18 använder iDebit.

7.Hur kan jag kontrollera mina iDebit-överföringar?
Logga in till ditt iDebit konto på idebitpayments.com för att se din kompletta överföringshistorik.

8.Hur kan jag få reda på om jag är nära min överföringsgräns?
Du kan se din överföringsgräns när du vill om du loggar in till ditt iDebit konto på idebitpayments.com. Din uppdaterade gräns är även inkluderad i ditt kvitto efter varje överföring.

9.Hur ändrar jag mina personuppgifter?
E-postadress, lösenord, osv.
För att ändra dina personuppgifter som e-postadress, lösenord och inställningar för meddelanden, behöver du bara logga in till ditt konto på idebitpayments.com och klicka på Ändra bredvid innehållet du vill ändra.
Bostadsadress, bankinformation, osv.
För att ändra din bostadsadress eller bankkonto-information måste du kontakta security@idebitpayments.com. Du kommer att behöva visa ett eller flera av dessa dokument:
Ett körkort, pass, eller andra statliga ID-bevis med bild
En utfärdad faktura från allmännyttigt företag eller annat bevis på din adress
En tom check (ingen kassacheck eller temporär check)

10.Hur stänger jag mitt iDebit-konto?
För att stänga ditt iDebit-konto, vänligen kontakta security@idebitpayments.com.

11.Måste man betala avgifter? / Kostar det att använda iDebit? / Vilka avgifter tas för att använda iDebit?
Följande avgifter tas för att använda iDebit:
Överföringssätt Belopp
Öppna konto / Registrera för konto GRATIS
Göra betalning via onlinebank 1,50 CAD/USD
1,00 EUR/GBP/AUD
Göra en betalning med ditt iDebit-saldo GRATIS
Överföra pengar från iDebit-saldo till bankkontot 2,00 CAD/USD/EUR/GBP/AUD
Överföra pengar från Merchant till iDebit-saldo GRATIS

12.Kan jag välja från vilket bankkonto pengarna ska tas?
Ja, du kan välja från vilket konto pengarna ska dras av. Endast privata konton får användas; affärskonton kan inte användas.

13.Kan jag betala för mitt inköp från två olika bankkonton?
Du kan inte dela upp betalningar mellan olika bankkonton för en överföring. Varje betalning måste göras komplett från ett och samma bankkonto.

14.Hur kan jag se inköp via iDebit på mitt kontoutdrag?
Betalningar gjorda via iDebit är bankspecifika. Vänligen hänvisa till ditt mailade kvitto för kontoutdraget.
Om du har frågor är du välkommen att kontakta security@idebitpayments.com

15.Hur kan jag använda pengar på mitt iDebit-konto för att betala för inköp gjorda hos handelspartners?
Om det finns tillräckligt med pengar på ditt iDebit-konto (i samma valuta) för att kunna täcka den kompletta överföringen, använder iDebit-systemet automatiskt pengarna på ditt konto för att betala inköpen. Ditt konto kan inte användas för delbetalningar.

16.Hur kan jag annullera betalningar till iDebit?
Du kan inte annullera en betalning via iDebit, men du kan kontakta handelspartnern direkt angående en återbetalning.

17.Vad händer om handelspartnern inte levererar sina varor/sin tjänst som jag köpt via iDebit?
Du måste kontakta handelspartnern för att lösa ärendet.

18.Vad ska jag göra om jag vill ge tillbaka/ersätta mitt inköp?
Du måste kontakta handelspartnern för att lösa ärendet. Om du tror att pengar har tagits från ditt konto av misstag tar du kontakt med security@idebitpayments.com genast.

19.Hur tar jag ut pengar från mitt konto?*Funktionen inte möjlig i alla länder
För att ta ut pengar behöver du bara logga in till ditt iDebit-konto via idebitpayments.com och där välja att "Ta ut pengar". Om det är första gången du tar ut pengar, måste du ange ytterligare information (t.ex. bankkonto-information)

20.Hur registrerar jag mitt bankkonto? *Inte nödvändigt i alla länder
För att registrera ditt bankkonto behöver du bara logga in till ditt iDebit-konto och välja "Registrera bankkonto". Därefter måste du ange bankinformationen som står på din personliga check.

21.Hur länge dröjer det innan jag får den uttagna summan?
Det beror på metoden som används för att ta ut pengar hur länge det till slut dröjer tills du får pengarna. Pengarna borde vara på ditt bankkonto inom 5 veckodagar (högst). Checkar/postanvisningar mailas inom 1-2 veckodagar.