Vanliga frågor om GiroPay

1. Vad är GiroPay?
  2. Vilka banker godkänner insättningar med giropay?
  3. Måste jag öppna ett konto hos giropay för att göra en insättning?
  4. Hur fyller jag på mitt konto med GiroPay?
  5. I vilken valuta debiteras mitt giropay-konto?
  6. Uppbärs några avgifter när man använder GiroPay?
  7. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?
  8. Kan jag göra en utbetalning till GiroPay?
  9. Är det säkert att använda GiroPay?

1. Vad är GiroPay?

giropay är en tysk nätbanktjänst. Det är en kvick, säker och enkel lösning för att hantera betalningar över internet.

2. Vilka banker godkänner insättningar med giropay?

Denna betalningsmetod stöds av alla banker. Klicka här för mer information.

3. Måste jag öppna ett konto hos giropay för att göra en insättning?

Nej, du behöver endast ha ett bankkonto hos en av bankerna som listades under fråga 2 (och pengar på kontot naturligtvis!).

4. Hur fyller jag på mitt konto med GiroPay?

För att sätta in pengar på ditt konto måste du först registrera och bekräfta ditt bankkonto i enlighet med beskrivningen i punkt 4. När detta är gjort kan du:

1. Logga in på ditt konto.
  2. Besök kassan och välj ''Insättning''.
  3. Du kommer nu att se GiroPay-logotypen. För att välja detta insättningsalternativ klickar du bara på ikonen.
  4. Ange eller välj ditt insättningsbelopp och bonuskod (om du har en sådan) och klicka på "Insättning".
  5. Ange ditt bankkonto- och clearing-nummer och klicka på "Insättning".
  6. Du tas nu vidare till GiroPay.
  7. Ange inloggningsuppgifterna till din online-bank.
  8. Godkänn beloppet som du vill sätta in på kontot.
  9. Du kommer omedelbart att få en bekräftelse och tas tillbaka till kassan.

5. I vilken valuta debiteras mitt giropay-konto?

Ditt giropay-konto debiteras i euro.

6. Uppbärs några avgifter när man använder GiroPay?

Vi uppbär ingen avgift för insättningar med GiroPay. GiroPay kan uppbära en avgift på basen av deras avgiftsstruktur. Besök http://www.giropay.de/ för mer information.

7. Hur länge tar det att få pengarna som överförts till mitt konto?

Pengarna överförs omedelbart till ditt konto.

8. Kan jag göra en utbetalning till GiroPay?

GiroPay är för tillfället endast tillgängligt som insättningsalternativ.

9. Är det säkert att använda GiroPay?

Du kan göra helt säkra banköverföringar online med giropay. Alla dina överföringar och känsliga data skyddas av de senaste och mest avancerade säkerhetssystemen som finns.